LLIURAMENT DEL 6è PREMI LITERARI SOLSTICI

Més d'un centenar de treballs han optat a la 6a edició del Premi Literari Solstici, que es va lliurar el passat dissabte 21 de juny a les 12 del migdia a la biblioteca. El jurat està format pels escriptors taradellencs Rosa Codina i Costa, Núria Molist i Brachs, Antoni Pladevall i Arumí, LLuís Rovira i Masnou i Miquel Vilardell i Molsosa.

Durant l'acte de lliurament també es va presentar el llibre commemoratiu: Premis Literaris Solstici 2003-2007, que recull els 30 treballs premiats en les darreres cinc edicions del premi literari, i del qual en vam fer entrega als seus autors. Aquest recull ha estat editat per l'Emboscall.


El Trio de corda d'Alumnes de l'Escola de Música de Vic va ser l'encarregat de l'acompanyament musical durant l'acte.


Aquests són alguns dels guanyadors que van ser presents a l'acte d'entrega dels premis.

VEREDICTE DEL JURAT DEL SISÈ PREMI LITERARI SOLSTICI

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia: Dels 17 treballs presentats, el guanyador és el poema número 14, amb el títol Els amics, presentat amb el pseudònim "Don Patx vs. Fuà" i que correspon a Ferran Prat i Tió, de Taradell.

Prosa: Dels 19 treballs presentats, el guanyador és el número 6, amb el títol L'Andreu, sota el pseudònim "Mosca" i que correspon a Eva Navarra Fontbona, d'Arenys de Munt.

Categoria B, fins a 18 anys

Poesia: Es van presentar 8 treballs i el jurat va decidir que el guanyador era el número 2, una obra sense títol i presentada amb el pseudònim "Camí de punts", que correspon a Meritxell Pérez Galbany, de Sta. Eugènia de Berga.

Prosa: Es van presentar 7 treballs. El vencedor va se el número 2, que porta per títol Estratègies, amb el pseudònim "Abril", i que correspon a Irene Santacreu Canudas, de Vic.

Categoria C, a partir de 18 anys

Poesia: Dels 28 treballs presentats, el jurat ha premiat el poemari Arbres de sol i boira, que té el número 22, presentat amb el pseudònim "Benvingut d'Ares" i que correspon a Albert Canadell Vilalta, d'El Brull.

Prosa: Dels 19 treballs presentats, el jurat va decidir premiar el número 8, amb el títol Dues gotes d'aigua, amb el pseudònim "Dorian i el seu retrat", que correspon a Aleix Solà Pascual, de Taradell.

Cap comentari: