HEM LLEGIT...

Dijous 30 d'abril


Tria de poemes de Maria Àngels Anglada


a cura d'Antoni Pladevall i Arumí
La tertúlia va estar acompanyada de la veu de Lola Hosta i la guitarra de Sergi Gutiérrez, recitant els poemes de Maria Àngels Anglada.

Maria Àngels Anglada va néixer l'any 1930 a Vic, en un ambient familiar apassionat per la música, tret que influirà en part de l'obra de l'autora. Es va llicenciar en Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona, i el 1961 es va traslladar a Figueres, on va viure fins a la seva mort, el 23 d'abril de 1999. La seva vida professional passà per la docència, la traducció de textos en llatí i grec al català, la crítica literària i l'assaig, entre d'altres tasques. La seva trajectòria com a escriptora, pròpiament, no començà fins l'any 1972, amb la publicació dels seus primers poemes, juntament amb una altra poeta, Núria Albó, en el llibre Díptic.
El 1978 guanya el premi Josep Pla amb la seva primera novel·la Les Closes, i el 1985 se li va atorgar el premi Lletra d'Or i el Premio Nacional de la Crítica amb la novel·la Sandàlies d'escuma.

Per tenir més informació de Maria Àngels Anglada us podeu adreçar a l'adreça web http://www.escriptors.com/autors/angladama

Cap comentari: