TARADELL-DINGWALL


La zona de les Higlands, a Escòcia, i Osona s'han agermanat per donar-se a conèixer mútuament i compartir les seves cultures. Les biblioteques de Taradell i la de Dingwall són les finestres d'aquest projecte, que tindrà el seu recorregut durant tot aquest 2011, i que porta per nom:De país a país, de biblioteca a biblioteca. Osona-Higlands, Taradell-Dingwall

El passat 11 de març la Biblioteca de Taradell i l’Associació d’agroturisme d’Osona van inaugurar oficialment l’intercanvi turístic i cultural entre Catalunya i Escòcia, concretament entre les regions d’Osona i les Highlands.

L’Eva Leucó, directora de la Biblioteca i la Sílvia Carré presidenta de l’associació d’Agroturisme d’Osona van ser les encarregades de presentar l’acte que va tenir lloc a la mateixa biblioteca de Taradell.

L’acte d’obertura va comptar també amb la participació del President d’Osona Turisme, el Sr. Josep Mas i la regidora de cultura de l’ajuntament de Taradell, la Sra. Montse Casals.

Després dels parlaments, vam gaudir d’una fabulosa aproximació a la cultura escocesa feta per la professora Liz Russell, de la Universitat Rovira i Virgili que, amb un humor molt característic – sempre parlem de l’humor anglès, però aquest dia vàrem descobrir l’humor escocès – ens va introduir en la cultura escocesa. Amb la conferència que ella mateixa va posar per títol Escòcia, entre Braveheart i Trainspotting, va trencar motlles i va tractar el tarannà escocès des de la seva questió nacionalista, el romanticisme escocès i la seva iconografia.


Aquest és el primer acte sobre Escòcia que té lloc a Osona. Molts més i fins a finals d’any s’aniran succeint, tant a la biblioteca com a cases rurals de la comarca.