OSONA-HIGHLANDS

Encara no has visitat el nostre bloc
sobre el Projecte Escòcia 2011?

No te'l perdis. El projecte porta per nom
De país a país, de Biblioteca a Biblioteca,

Osona-Higlands, Taradell-Dingwall

http://taradelldingwall.wordpress.com
The Highlands i Osona s'han agermanat per donar-se a conèixer mútuament.
No et perdis aquest intercanvi cultural i turístic que la Biblioteca de Taradell comparteix amb la Biblioteca de Dingwall, una població de la zona de les Highlands, al nord d'Escòcia.
Durant tot el 2011 la biblioteca de Taradell ofereix diverses activitats relacionades amb Escòcia, concretament amb aquesta zona muntanyosa del país.


Com per exemple una Hora del Conte en anglès en la qual vam conèixer la Llegenda del Llac Ness, situat molt a la vora de les Highlands, on habita el monstre més famós d'Escòcia, en Nessie.

Així doncs, la Irene Bares, la Dagda Bermúdez, l'Aida Font i la Paula Soler ens van explicar i interpretar el conte "The Loch Ness Monster"
Una altra activitat va ser la sobre Escòcia de la col·lecció presentació de la nova guia de viatges"Essencial" que publica Cossetània. Jordi Ferré, President de l'Associació d'editors en llengua catalana i editor de Cossetània, ens va mostrar una guia molt pràctica pel seu disseny, la seva mida i per la seva acurada tria de continguts, disposats en diferents

apartats que fan que sigui una guia fàcil i ràpida d'utilitzar.


Tampoc el nostre Club de Lectura queda fora de la dedicació escocesa. L'últim Club el vam dedicar a la novel·la L'ombra del vent (Shadow of the wind), de l'autor Carlos Ruiz Zafón, per quina raó? Doncs perquè els nostres amics del Club de Lectura (Reading group) de la Biblioteca de Dingwall també l'han llegit i, per tant, era una bona ocasió per compartir els comentaris sobre el llibre, i així, entre tots, fer un Club de Lectura /Reading Group que traspassi fronteres.I les properes activitats?
Doncs bé, podeu continuar gaudint d'aquest intercanvi cultural i turístic amb...

FACTFILE. SCOTLAND
Presentació Oral a càrrec d'alumnes de l'INS Taradell:

Nois i noies que estudien a l'Institut de Taradell faran una presentació en anglès, d'una manera fàcil i entenedora, del país d'Escòcia. Coneixerem la seva situació geogràfica, ciutats i llocs d'interès, la seva gastronomia, i altres trets característics d'una cultura anglosaxona de la quan n'han sorgit personatges importants i rellevants que han marcat la societat actual, com ara inventors, escriptors, i d'altres.
Dijous 19 de maig, a les 8 del vespre
A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

CLUB DE LECTURA
En la oscuridad, de l'autor escocès Ian Rankin
Tindrem com a conductora del Club a la professora de la Universitat Rovira i Virgili, Liz Russell, que ja vam tenir el gust d'escoltar-la en l'acte de presentació del projecte De país a país, de Biblioteca a Biblioteca. En aquella ocasió ens va fer un retrat particular però exquisit d'Escòcia, de la seva cultura, la seva política, els seus costums, ideologies i iconografies, d'una manera planera però alhora profunda.
Aquest cop, ens parlarà d'un autor molt reconegut al Regne Unit, i d'una de les seves novel·les de gènere policíac.
Divendres 3 de juny, a 2/4 de 8 del vespre
A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

Cap comentari: