CICLE DE PROJECCIONS D'IMATGES DE VIATGES


Cada divendres d'octubre la Biblioteca viatja a un indret diferent del planeta.


Divendres 7 d'octubre, a les 8 del vespre:
DE TARADELL A ESCÒCIA


Aquest 2011 hem iniciat a la Biblioteca de Taradell el projecte d'intercanvi cultural i turístic, "De país a país, de biblioteca a biblioteca", que aquest any ha pres per protagonista Escòcia. Mostrarem les fotografies dels usuaris que van gaudir del viatge que es va organitzar per visitar el país entorn del qual hem estat treballant i aprenent durant tot l'any.


Divendres 14 d'octubre a les 8 del vespre:
ATACAMA, EL DESERT MÉS ÀRID DEL MÓN
a càrrec de Xevi Blancafort
Atacama, Xile, és la zona més àrida del planeta. Tot i això, les seves planes sorrenques i pedregoses amaguen paisatges d'una bellesa extrema, especialment quan el desert s'enfila Andes amunt. Racons com el Parc Nacional Lauca, el Valle de la Luna o els Guèisers del Tatio, entre altres, són inoblidables. El viatge el vam complementar, també, amb la visita a l'impressionant Salar de Uyuni, a Bolívia, i la bella regió de Salta, a Argentina... un viatge, a més, en el que gairebé ens va passar de tot...


Divendres 21 d'octubre a les 8 del vespre:
A RWANDA LA LLUNA NO ÉS UNA MENTIDERA: L'ALTRA CARA DE LA VERITAT
a càrrec de Gerard Roma


A través del viatge que vaig fer a aquest petit país del cor d'Àfrica, intento explicar la realitat que s'hi viu. Un país pobre, on un dictador encobert pels grans països occidentals no deixa cicatritzar les profundes ferides que es produïren entre hutus i tutsis l'any 1994. Pretenc explicar el dia a dia, com també donar una visió històrica una mica diferent de la que donaren els mitjans de comunicació sobre tot el que succeí a la dècada dels 90 i fins a l'actualitat per la lluita de poder en aquest estratègic territori del centre d'Àfrica.


Divendres 28 d'octubre a les 8 del vespre:
SOTA EL CEL BLAU INTENS DE MONGÒLIA
a càrrec d'Assumpta Camprodon, M. Gràcia Poblet i Eudald Martínez
El juny del 2009 vam realitzar aquest viatge per conèixer com viuen les famílies nòmades de diferents llocs (la comunitat de Bayansongint, la de Gurbanbulag) i col·laborar amb elles i amb la biblioteca, també nòmada, aportant llibres i contes tradicionals nostres. També vam fer una ruta per monestirs com Erdenezu, Ongi, Khamriin Khiid, la muntanya sagrada de Khognokhaan, la vall del Yol, la reserva natural de Ikh Nart, etc. Vam anar amb cavall per les immenses estepes i amb camell pel desert, vam passar nits enmig del no res... indrets on no existeixen les carreteres ni el GPS... Senzillament recordem un viatge fantàstic que ens agradarà compartir amb vosaltres.