EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "L'AVENTURA ANTÀRTICA 1897-1913"

Arriba a la Biblioteca de Taradell la memòria gràfica de les primeres expedicions a l'Antàrtida.


Es tracta d'una exposició fotogràfica que mostra a tots els públics les conquestes polars més apassionants, amb unes vivències que són inherents a la condició humana quan s'endinsa en l'esperit de descoberta i de coneixement dels seus propis límits.
L'Antàrtida representa el darrer indret no contaminat del planeta, per la qual cosa és un territori que cal conservar i conèixer bé. En les fotografies hi ha el testimoni de les diverses expedicins al pol sud, amb la lluita dels homes per conèixer un continent tan inhòspit com desconegut. Es mostra, doncs, el que van ser aquells 16 anys (del 1987 fins el 1913) de continuades lluites per assolir un espai verge, que seria decisiu per acabar de conèixer la configuració austral. Les imatges d'aquelles gestes s'hi combinen amb els aspectes més humans i amb l'aportació de les dades científiques sobre les quals es van basar les expedicions posteriors.

Aquesta exposició la podeu venir a veure al vestíbul de la Biblioteca fins al 31 d'octubre de 2012, de dilluns a divendres de 16 a 20:30, i dimecres, divendres i dissabte de 10 a 13:30.