2 D'ABRIL DE 2012: DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL

Hi havia una vegada un conte que contava el món sencer. Aquest conte en realitat no era un de sol, sinó molts més que van començar a poblar el món amb les seves històries de nenes desobedients i llops seductors, de sabatetes de cristall i prínceps enamorats, de gats enginyosos i soldadets de plom, de gegants bons jans i fàbriques de xocolata. El van poblar de paraules d'intel·ligència, d'imatges, de personatges extraordinaris. Li van permetre riure, sorprendre's, conviure. El van carregar de significats. I des d'aleshores aquests contes s'han continuat multiplicant per dir-nos una i mil vegades: "Hi havia una vegada un conte que contava el món sencer...".

Tots els anys, el dia 2 d'abril, l'IBBY (International Board on Books for Young People), celebra el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL, per commemorar el naixement de l'escriptor danès Hans Christian Andersen. Cada any és un país diferent, membre d'aquesta organització internacional, l'encarregat d'editar el cartell anunciador, que el podeu veure a l'esquerre del text, i el missatge dirigit a tots els nens del món, del qual us en mostrem un fragment a l'inici d'aquesta entrada.


Com tantes d'altres organitzacions arreu del món, la Biblioteca de Taradell també se suma a aquesta celebració, i per això us convidem a tots, nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, germans, tiets, amics..., el dilluns 2 d'abril a les 6 de la tarda, a una Hora del Conte molt especial:


 Amb els contes de la Raquel vam conèixer el despitat de l'Epaminondes...
 ...vam descobrir perquè el Sol i la Lluna els trobem a dalt del cel......vam saber que una petita formiga pot ser més valenta que un lleó...

...i vam veure com en una bonica primavera dues flors s'enamoren i parlen gràcies a l'abella!