PROJECTE "DE BIBLIOTECA A BIBLIOTECA, DE PAÍS A PAÍS: DE TARADELL A SAINT RÉMY DE PROVENCE"


Divendres passat vam presentar la segona edició del projecte

"De Biblioteca a biblioteca, de país a país ",

que enguany es dedica a la Provença i que agermana la nostra biblioteca Antoni Pladevall i Font amb la Joseph-Roumanille de Saint Rémy de Provence.


També es va presentar el calendari d'activitats que anirà de maig a octubre i que inclou clubs de lectura en català i francès, concerts de música occitana, tallers de lavanda, una xerrada sobre els pintors i la Provença, hora del conte, i finalment un sopar provençal que tancarà els actes.
Durant l'acte de presentació del projecte el grup de música medieval TROP ens va deleitar amb l'espectacle musical "La Música dels trobadors provençals i catalans" i seguidament es va oferir als assistents una petita degustació de "tapetes" provençals.
El calendari d'activitats es recull en un punt de llibre pintat per l'artista taradellenca Rita Sañé amb la imatge i logo del projecte que són unes flors de barballó o espígol, una flor molt vinculada a la tradició taradellenca de rebre els Reis d'Orient amb atxes de barballó enceses i que ens vincula directament amb la Provença i la seva lavanda.
Fins al 30 de maig al vestíbul de la biblioteca trobareu una mostra dels fons documental de la biblioteca relacionat amb la Provença: guies de viatge, rutes senderistes, novel·les, poesia, pel·lícules, cuina, decoració, art...

El projecte “De biblioteca a biblioteca, de país a país” és un projecte anual i té com a objectiu aprofundir en el coneixement d'un país o regió determinada des del punt de vista turístic i cultural a partir del fons documental de la biblioteca i de l'organització de diferents activitats culturals.
El nexe d'unió amb la regió escollida és una biblioteca local amb la que s'intercanvia informació i es comparteix el projecte.
El 2011 el projecte es va dedicar a la regió de les Highlands Escoceses i l'intercanvi o “agermanament” es va fer amb la biblioteca de Dingwall, una població de 5.000 habitants situada al nord de les Highlands.
Aquest 2012 el projecte es dedica a la Provença francesa i l'agermanament es fa amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy de Provence.