LES BIBLIOTEQUES D'OSONA AMB LA SALUT MENTAL

Amb motiu del Dia de la Salut Mental, que es celebra el 10 d'octubre, les biblioteques d'Osona organitzen, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, un Club de Lectura i una Hora del Conte.


El passat dimecres 3 d’octubre, la Biblioteca Antoni Pladevall, de Taradell, va acollir una nova edició del Club de Lectura que les biblioteques d’Osona organitzem, conjuntament amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.


Enguany hem celebrat la tercera edició d'aquest acte que reuneix els membres dels Clubs de Lectura que hi ha a les diferents biblioteques de la comarca. La tertúlia, que va girar al voltant del llibre de Torcuato Luca de Tena, Los renglones torcidos de Dios, va estar conduïda pel Doctor Daniel Rodrigo Jiménez Aranguren, psiquiatre del Consorci Hospitalari de Vic, i per Pasqual Bernat, historiador de la ciència, i conductor del club de lectura de la Biblioteca Dos Rius, de Torelló, els quals van aportar, respectivament, el punt de vista mèdic i el punt de vista literari al comentari del llibre. La tertúlia, que va ser molt participativa i enriquidora i va generar debat entre el públic assistent, va introduir-nos tant en l’anàlisi de l’obra llegida i del seu autor, com en el coneixement dels trastorns mentals i, més concretament, de la follia, temàtica central del llibre comentat.

Un total de 80 persones van assistir a aquest club de lectura d’àmbit comarcal, que pretén contribuir al coneixement dels trastorns mentals i a sensibilitzar la població al voltant d’aquest tipus de malalties.

D'altra banda, Osona amb la Salut Mental també organitza una Hora del Conte a nivell comarcal. A la Biblioteca de Taradell tindrà lloc el dimecres 17 d'octubre a les 6 de la tarda:

HORA DEL CONTE 
a càrrec de
Una divertida rondalla mallorquina, i altres contes...