VIATGE CULTURAL A PORTUGAL


Un grup de 15 usuaris de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell acaba de  realitzar un viatge cultural a  Lisboa emmarcat en la tercera edició del  projecte “De biblioteca a biblioteca, de país a país : Taradell-Azambuja”.
El projecte, que aquest 2013 s’ha dedicat a Portugal,  té com a objectiu aprofondir en el coneixement d’un país a través de la seva  literatura i de diferents activitats culturals que s’organitzen durant uns mesos a la biblioteca de  Taradell. Les edicions aneriors s’han dedicat a Escòcia i a la Provença.


Durant els darrers mesos, els usuaris de la biblioteca  han pogut gaudir de dos clubs de lectura, dedicats a Fernando Pessoa i a José Saramago, un concert de fados, dues xerrades sobre la cultura portuguesa, un club de cinema, un tast de vins i també una Hora el conte dedicada als més menuts.

Durant el viatge a Portugal, el grup d’ usuaris va visitar la casa de l’escriptor Fernando Pessoa a la ciutat de Lisboa i la Biblioteca Municipal d’Azambuja, amb qui es compartia el projecte “De Biblioteca a biblioteca, de país a país”.
També es va visitar la ciutat de Sintra i el cabo da Roca, el més occidental del continent europeu.
El grup va compartir un dinar-tertúlia amb la taradellenca Neus Lagunas que dóna classes a la Universitat de Lisboa i amb Maria Vázquez, directora de la Biblioteca de l’Institut Cervantes.

Un sopar portuguès  el proper 24 d’octubre servirà de cloenda de l’edició d’enguany