FENT MEMÒRIA 2013, UN ACTE DEL GRUP DE RECERCA LOCAL DE TARADELL

Un any més del projecte Fent Memòria

Ja fa uns quants anys que per la Festa Major d’hivern el Grup de Recerca Local organitza  un acte a la biblioteca per explicar i compartir la feina que el grup ha estat fent durant el darrer any i per   agraïr a tots els avis i àvies que  han estat entrevistats  la seva participació en el projecte "Fent memòria".
Aquest projecte té com a objectiu recollir i preservar  la memoria oral, és a dir, recollir i preservar els records i les vivències de les persones grans de Taradell.
La base del projecte són les entrevistes de vida  i el que el Grup de Receca preten  és  que  la suma de tots aquests testimonis recollits  permeti  conèixer  com han viscut  la vida quotidiana els taradellencs en el darrer segle.


  
La feina del  Grup de Recerca  es dirigeix i es coordina des de la  biblioteca, es treballa estretament amb l’Arxiu Fotogràfic i habitualment es col.labora amb la Fundació Vilademany i també amb la Comissió dels Tonis.
Ara mateix  el grup de recerca el formen 16 persones  vinculades al món cultural  de Taradell, 16  persones de diferents edats, de diferents professions i  de diferent formació  que treballen  en equip i de manera voluntària en aquest  ambiciós projecte anomenat “Fent Memòria”.

A l'acte de dissabte es va projectar l'audiovisual dedicat a "La Matança del porc a Taradell" que es va presentar durant La Festa dels Tonis i un altre audiovisual amb un minut representatiu de cada entrevista que s'ha fet durant el 2013 a una vintena d'avis i àvies de Taradell.