PREMI LITERARI SOLSTICI 2014VEREDICTE DEL JURAT DEL 12è PREMI LITERARI SOLSTICI:

Després de la pertinent deliberació, el jurat del dotzè premi literari Solstici, format per Carme Bayot, Rosa Codina, Jesús Ramos, Lluís Rovira i Aleix Solà, va acordar concedir tots els premis que es presentaven a concurs, tan en la categoria infantil com en la d'adults i en ambdues modalitats, prosa i poesia.

El veredicte ha estat el següent:

CATEGORIA INFANTIL

-Per mostrar-nos dots de poeta amb futur tot parlant-nos amb sensibilitat d'un tema que li és proper, el jurat del premi Solstici considera que l'obra mereixedora del Premi Infantil Jordi Capell en la modalitat de POESIA és CARTA AL MEU AVI, d'Ariadna Luque López de Taradell.
  
-Per servir-nos una crònica subjectiva i ben narrada d'una festivitat especial i esperada per tots, el jurat considera que l'obra mereixedora del Premi Infantil Jordi Capell en la modalitat de PROSA és EL DIA DE REIS MÉS ESPECIAL, de Txell Alcubierre Sellés de Taradell.
**********

CATEGORIA D'ADULTS

-Per oferir-nos un discurs poètic unitari, amb un ampli domini lingüístic i lliure de floritures innecessàries, acompanyant els ocells en el seu vol, el jurat del premi Solstici considera que l'obra mereixedora del 2n premi en la modalitat de POESIA és ROSSINYOLS VORAÇOS, de Joan Carles González Pujalte de Mataró.


-Per mostrar-nos una veu poètica molt pròpia, bastida en la manca d'excessos i complicacions, buscant el fons per sobre de la forma, el jurat considera que l'obra mereixedora del 1r premi en la modalitat de POESIA és PETITS DESERTS, de Xavier Solé Salvat de Riudoms.


***
-Pel domini de la construcció narrativa, per la capacitat de crear atenció, i per l'hàbil utilització d'un pretext simple per explicar-nos una cosa molt més gran, el jurat del premi Solstici considera que l'obra mereixedora del 2n premi en la modalitat de PROSA és NO ENS HI ANAVA LA VIDA, d'Albert Grabulosa Reixach, d'Olot.

- Per la utilització de la llengua catalana com a excusa i punt de partida, per servir-nos una lectura planera i abastable i, sobretot, per cultivar l'humor sense excessos ni acudits tòpics, el jurat creu que l'obra mereixedora del 1r premi en la modalitat de PROSA és EL LINGÜISTA, de Bruna Generoso Miralpeix, de Sant Hipòlit de Voltregà.