RETRATS DE LA PARAULA

Exposició fotogràfica realitzada per Carles Rodríguez i Marín, autor de les fotografies.
Marín fa més de vint anys que es dedica professionalment a la fotografia i està especialitzat en reportatges i retrats.

L’autor de l’exposició pretén plasmar, mitjançant la tècnica del retrat fotogràfic, un sol moment del pensament de cada escriptor.

Carles Rodríguez i Marín ens explica:
"Ser a un metre de distància d’una persona, apuntant amb una càmera, sempre és molt intimidador, sobretot si a la persona a qui li fas la foto, l’acabes de conèixer fa tot just una hora.
Em tranquil·litzo, perquè al final no sé qui està més nerviós, si el fotògraf o el fotografiat. La sessió dura uns 40 segons. El figurant no té temps de posar la cara que li sembla més idònia, bonica, tendra, interessant o estranya. Hi ha una sinceritat espontània, una complicitat involuntària entre el subjecte i jo mateix que és difícil d’explicar. La solitud el fa més sincer, més “despullat”."


Les fotografies, totes en blanc i negre, van acompanyades d’un extracte d’un fragment d’una obra de cada autor. La majoria d’ells són escriptors pròpiament dits, d’altres són periodistes, il·lustradors, economistes...Però tots ells amb el denominador comú del llibre com a mitjà d’expressió en algun moment de la seva vida. 

L'EXPOSICIÓ LA PODEU VEURE A LA BIBLIOTECA FINS AL 10 DE SETEMBRE

Cap comentari: