Vetllada literària amb l'escriptora Care Santos, el mestre xocolater Quim Capdevila, el xocolater de Taradell Raül Cegarra i amb l'acompanyament musical de Joan Druguet

- Serà un plaer fabricar-vos una xocolatera que honori aquest llinatge de dones que m'acabeu de dir. I que us faci feliç també a vos, si pot ser. De quin color us agradaria?
- Blanca. El blanc m'asserena.
- La voleu decorada?
- Millor sense ornaments.
- Ja veig que teniu les idees molt clares. Alguna cosa més? Pel què fa a la mida?
- Ni gran ni petita. Que hi càpiguen tres xicres, que són les que prenc cada tarda per berenar.
- Res més fàcil. Serà un plaer servir-vos.
Desig de xocolata és la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata i un recorregut per la història d'aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies.

El nostre Club de Lectura va assistir l'any passat al Club del llibre dedicat a Habitacions Tancades, també de l'escriptora Care Santos, i ara tindrem de nou l'oportunitat de conversar amb l'autora, gràcies al programa "Lletres en viu" que la Institució de les Lletres Catalanes ofereix als Clubs de Lectura de les biblioteques.

Amb aquesta vetllada del passat dijous 23 d'octubre, vam unir literatura, òpera i xocolata, els ingredients essencials que han fet de Desig de xocolata una de les novel·les més llegides d'aquest 2014 al territori català.

Care Santos ens va parlar de com va anar construint aquesta novel·la, i ens va descobrir alguns dels seus secrets. Els assistents també li vam poder preguntar tot allò referent a la novel·la que està dividida en tres parts, amb tres escenaris diferents, personatges diferents i diferents moments històrics, però amb quelcom que els uneix: la xocolata i, molt especialment, una xocolatera.

Entremig de la tertúlia vam poder escoltar tres peces operístiques que va seleccionar el músic Joan Druguet d'entre les moltes que se'n fa referència a la novel·la.

Raül Cegarra, el Xocolater de Taradell, va crear tres bombons especials per a l'ocasió, lligats amb les tres parts de les que es composa l'obra de Care Santos: un bombó d'espígol i melissa, un altre de gingebre i llimona, i el Xocomuzco (Estat del sud de Mèxic reconegut pel seu apreciat cacau). La trentena d'assistents a l'acte els van poder degustar acompanyats de ratafia.

Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970) va estudiar Dret però des de ben jove va centrar-se en l'escriptura. Va treballar al desaparegut Diari de Barcelona i també a la revista Presència, d'El Punt Diari. Ha col·laborat a Catalunya Ràdio, COMRàdio i BTV. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove amb les seves novel·les adreçades a lectors joves, un terreny en què és una de les autores més llegides del nostre país. Ha estat antòloga d'Un deu. Antologia del nou conte català. A Planeta va publicar fa dos anys la novel·la Habitacions tancades , que ha estat traduïda a tretze idiomes, incloent l'alemany, el francès, el suec, l'italià i l'holandès.
Amb Desig de xocolata ha guanyat el premi Ramon Llull de novel·la 2014.