Les biblioteques d'Osona amb el Dia Mundial de la Salut Mental 2014

El 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de fer créixer el coneixement sobre els trastorns mentals i de conscienciar la població sobre aquestes malalties.
A la comarca d’Osona, una comissió formada per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO)Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Universitat de Vic (UVic)promou un programa d’actes per acostar aquesta realitat a la població.
logotip_colorDes de l’any 2008, les Biblioteques d’Osona s’adhereixen al Dia Mundial de la Salut Mental organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, un conjunt d’actes que pretenen donar a conèixer la problemàtica dels trastorns mentals.
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dediquem les activitats del Club de Lectura i L'Hora del Conte a aquesta temàtica.
Dimecres 8 d'octubre / 18:00h - A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell: L'HORA DEL CONTE: "Treure's contes del barret", a càrrec del rondallaire Dídac Micaló. Per a infants a partir de 4 anys.És possible que d'un barret en surtin contes? Doncs sí, si és el barret màgic d'en Dídac Micaló.
Aquest cop, per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, del barret d'en Dídac en va sortir un iaio a qui has de cridar molt fort perquè t'entengui, un tiet que sembla un extraterrestre i un país on la gent s'alimenta de lletres.

Hem parlat d'emocions, dels avis quan es fan grans, d'algunes malalties... Perquè l'Hora del Conte també ha de servir, a més de passar uan bona estona amb nens i adults, per aprendre tot allò que ens envolta.

Amb en Dídac vam passar una tarda de contes fantàstica. Inclús en Sebastià va escoltar molt atentament... Un dels petits assistents li va fer aquesta fotografia!!!Dijous 30 d'octubre / 19:30h - A la Biblioteca Bac de Roda (Carrer Bac de Roda, 1 bis, Roda de Ter): CLUB DE LECTURA: Els Clubs de Lectura de les biblioteques d'Osona ens reunirem per parlar del llibre "La campana de vidre", de Sylvia PlathLa sessió estarà conduïda per l'historiador Pasqual bernat i la Infermera de Salut Mental d'Osona, Judith Pons.
Novel·la autobiogràfica sobre els anys universitaris d'aquesta poeta nord-americana i els seus primers internaments en centres psiquiàtrics. Una mena de testament vital, ja que va publicar aquesta única novel·la que se li coneix poc abans de decidir deixar de viure als trenta-un anys.