ABRIL POÈTIC

ABRIL A LA BIBLIOTECA... ÉS POESIA

La Finalitat del Projecte Abril poètic és concentrar en un espai de temps determinat  -el mes d'abril- totes les activitats culturals relacionades  amb la poesia, per poder aconseguir una projecció molt més àmplia a nivell de municipi. 

El projecte Abril Poètic té com a objectius:
  •   Promoure el gust per la lectura de poesia a diferents públics
  •     Difondre la producció poètica dels autors locals  
  •     Enfortir la vinculació biblioteca-escoles 

Les activitats que s’organitzen són:


Exposició de poemes de poetes locals al vestíbul de la biblioteca.
L'exposició és molt visual, amb un disseny diferent a cada edició que convida a la lectura dels poemes. Els usuaris de la biblioteca "troben" la poesia.

Abril Poètic 2006
Abril Poètic 2005
La peculiaritat d'aquesta exposició és que els autors són taradellencs i no són escriptors consagrats en la majoria dels casos, però és que precisament l'objectiu d'aquesta activitat és crear una plataforma de difusió de noves "veus" poètiques.

Abril Poètic 2007

Abril Poètic 2008
Abril Poètic 2009
Abril Poètic 2010
Abril Poètic 2011
Abril Poètic 2012
Abril Poètic 2013

Abril Poètic 2014


Taller d’interpretació poètica adreçat als alumnes de 5è i 6è de les tres escoles de la població. El taller es realitza a la sala infantil de la biblioteca en horari lectiu, suposa un complement a la formació d’usuaris i un vincle entre escola i biblioteca. A través d’exercicis de vocalització, dicció , expressió i interpretació, els alumnes descobreixen una altra manera de llegir i interpretar la poesia

                        
Espectacle poètic interpretat pels alumnes del taller d’interpretació poètica i adreçat als pares, familiars i públic en general. Es realitza al teatre del centre Cultural Costa i Font, afavorint la relació entre els alumnes de les diferents escoles. Els alumnes poden mostrar els coneixements adquirits al Taller: entonació, dicció…davant un públic divers que gaudeix d’una estona de poesia

Club de Lectura dedicat a la poesia.
La tertúlia del mes d’abril, es dedica a la lectura i comentari d’un llibre de poemes. Es prioritza la lectura d’un llibre del mateix autor  a qui es dedica el recital poètic.

Recital poètic
El recital poètic es dedica a un autor determinat per les efemèrides de l'any per aprofitar el ressò als mitjans de comunicació. Preferentment es tria un grup/companyia que inclogui acompanyament musical per fer més amè el recital. A més es relaciona el recital amb una petita exposició bibliogràfica sobre l'escriptor i la seva obra.


Activitat poètica infantil 
    Els usuaris més petits
    també gaudeixen de la poesia, ja que l'Hora del Conte del mes d’abril es converteix en una “Hora poètica” oferint als infants i als adults que els acompanyen un espectacle dedicat a la poesia.

Cap comentari: