FONS ESPECIALS

Espai Joan del Colomer, dedicat al món rural
En col·laboració amb la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, la biblioteca recull documentació sobre la Festa dels Tres Tombs i també sobre el món rural.

Aquest espai porta per nom Joan del Colomer en reconeixement a la tasca de preservació d'objectes de la vida a pagès i relacionats amb les feines del camp que en Joan Lleopart, del mas Colomer, va desenvolupar durant tota la seva vida.
Val a dir que ha estat la Comissió de Sant Antoni Abat qui ha proposat a la Biblioteca la creació d'aquest espai i que aquesta ha acceptat gustosament el repte.


L'objectiu primordial és recollir tot el material imprès i audiovisual possible relacionat amb el món rural perquè en un futur la Biblioteca es pugui convertir en un Centre de referència per a tothom qui vulgui estudiar o conèixer aquest món tan nostre que és el món rural.

Senderisme, excursionisme i viatge


La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell disposa des de l’estiu del 2010 d’ una secció especialitzada en Senderisme,excursionisme i viatge amb més de 2.000 documents: llibres, guies de viatge, mapes en paper i digitals, i 12 revistes  especialitzades.  Trobareu rutes per fer a peu, amb bicicleta, o amb cotxe i informació de com preparar el vostre viatge.

També trobareu relats de viatge, manuals de supervivència, atlas, dvd’s sobre països i cutats…

Una vitrina amb diferents objectes i documents cedits pels membres de la 1a Expedició Catalana a l'Everest-1985, recorda la seva vinculació amb Taradell.Aquesta secció la trobareu a la primera planta de la biblioteca i està ordenada per zones geogràfiques: Amèrica, Europa, Àfrica, Àsia, Espanya i Catalunya. 

Podeu seguir l'activitat d'aquesta secció al blog  Bibliosenderisme


Bandolerisme

La Festa del Toca-sons, el bandoler de taradell, es celebra el 25 d'agost. Per aquest motiu la Biblioteca recull documentació sobre bandolerisme.Cap comentari: