QUI SOM

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell està situada al centre de la població,  annexa a l’edifici emblemàtic del Centre Cultural  Costa i Font.

L’any 1987 es va ingurar la Biblioteca Popular de Taradell, fruit d’un conveni entre la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Taradell i la Caixa de Manlleu.
En aquests 15 anys, la biblioteca va anar incrementar el seu fons bibliogràfic dels 4.000 volums inicials als 15.0000, fet  que va  provocar nombrosos problemes d’espai i de funcionalitat.
El fet que l’Ajuntament comprés l’edifici emblemàtic de Can Costa i Font per crear-hi un centre cultural, va fer que es pensés  des del primer moment en incloure-hi la biblioteca.
El novembre de 2002 s’estrena la nova i el gener de 2003 es fa la inauguració oficial.

El nou equipament porta el nom de l’historiador i erudit local Antoni Pladevall i Font que ha cedit a la biblioteca part de la seva obra, especialment monografies locals, llibres d’història i art.

El novembre de 2009 la Biblioteca va tancar les seves portes de nou  per dur a terme unes obres d’ampliació i millora de l’accesibilitat.


Va reobrir les seves portes el 22  d’abril de 2010 amb una superfície de  967m2, amb la secció infantil ampliada, un espai dedicat  a l’Arxiu Fotogràfic, un armari compacte on es recull el fons Antoni Pladevall i Font i un nou fons especial dedicat al Senderisme, excursionisme i viatge que es suma als de Món rural i Bandolerisme.


L’horari d’obertura és de 33 hores setmanals.Cal remarcar que la Biblioteca va celebrar el seu 25è aniversari l'any 2012.SERVEIS DE LA BIBLIOTECA

La Biblioteca ofereix 102 punts de lectura als seus usuaris, un fons documental de 33.304 documents, ordinadors conntectats a internet i amb eines d'ofimàtica, wi-fi, un calendari estable d’activitats de promoció de la lectura...
Tots els documents de la biblioteca es poden consultar a les sales, o bé agafar-los en préstec. També disposem de reproductors de DVD, CD i CD-ROM.

Informació:
Atenem les consultes dels usuaris sobre qualsevol qüestió que interessi, com informació general i local, informació municipal, accés a catàlegs externs i bases de dades en línia.

Préstec:
El servei de préstec és gratuït. Només cal disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid per a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i per a totes les biblioteques públiques de Catalunya.

Fer-se el carnet d'usuari és gratuït i només cal el DNI o el passaport. El carnet es pot fer des dels primers dies de vida; pels menors de 14 anys, els pares signen una autorització.

El servei de préstec permet endur-se a casa fins a 30 documents (entre llibres, revistes i àudiovisuals) durant 30 dies, amb la opció de renovar el préstec 30 dies més si l'usuari ho requereix.

Es poden fer reserves de documents prestats o demanar llibres d'altres biblioteques amb el servei de préstec interbibliotecari, abonant el preu públic corresponent.

La biblioteca disposa d'una bústia de retorn de documents les 24 hores del dia.

Si voleu consultar l'estat i ús del vostre carnet, només cal que accediu a la Biblioteca Virtual i cliqueu l'apartat "Accés al meu espai"

També es fan préstecs a entitats i escoles del poble, així com préstec domiciliari a persones amb dificultats per traslladar-se a la biblioteca.

Internet i +:
La biblioteca compta amb 5 ordinadors connectats a Internet i amb programari d'ofimàtica. Si vols reservar un dels nostres ordinadors només cal que accedeixis a aquest enllaç.

Wi-Fi:
Tot l'espai de la biblioteca disposa de zona Wi-Fi; trobareu punts per connectar-vos a internet amb el vostre ordinador portàtil. 

Formació i suport:
El personal de la biblioteca us assessorarà sobre l'ús i funcionament de la biblioteca, a través de:
  • Atenció personalitzada
  • Visites programades
  • Sessions formatives sobre l'ús i els recursos de la biblioteca, especialment per grups escolars de qualsevol edat
Activitats:
La biblioteca també és un espai de trobada on s'organitzen tot tipus d'activitats, les pròpies d'una biblioteca i d'altres. Sempre, però, amb la finalitat de promoure la lectura.
Vine a la biblioteca de Taradell i t'informarem de tot!

Cap comentari: